Medlem af DATS      -      Medlem af Kulturelt Samråd
ForsideÅrets spilNyhederKostumeudlejningTidligere spilBestyrelsenOm FyrspilleneKursustilbudKontakt
 
Årets spil  2011
Optakt Stykket Prøveplan Sponsorer Omtale Priser Produktion Rolleliste

Trolden fra Bedsted


Opføres hos Thy Højspænding  Vestervigvej 82, Bedsted

Onsdag, den 29. juni, kl. 19.30

Torsdag, den 30. juni, kl. 19.30

Fredag, den 1. juli, kl. 19.30

Lørdag, den 2. juli, kl. 19.30

Søndag, den 3. juli, kl. 14.00

Billetbestilling: 97 94 56 16 eller HER

Menu før forestillingen (serveres fra kl. 18.00/12.00)

Du finder frem til spillestedet sådan her
 

til toppen

       Fyrspillene i Sydthy

”Trolden fra Bedsted”

Spillested: ved Thy Højspænding, Bedsted

Tidspunkt: 29. juni - 3. juli 2011

Forfatter: Kaj Nissen

Instruktion: Knud-Ole Henriksen og Morten Nielsen

Introduktionsaften: 18. november kl. 19.00 på Bedsted skole

til toppen

       Fyrspillene i Sydthy


Formand for Fyrspillene i Sydthy, Ejgil Enevoldsen afleverer det godkendte manuskript til instruktørerne Knud-Ole Henriksen og Morten Nielsen på spillepladsen foran den gamle maskinhal i Bedsted

Manuskriptet til næste år fyrspil er skrevet af forfatteren Kaj Nissen. Han har for nylig afleveret manuskriptet, som handler om historien bag og om livet på Thy Højspændingsværk gennem årene. 

Fyrspillet 2011 har titlen ”Trolden fra Bedsted”, og det skal opføres på Thy Højspændingsværks plads i Bedsted i perioden 29. juni til 3. juli 2011. Instruktionen er lagt i hænderne på Knud-Ole Henriksen, Bedsted, og Morten Nielsen, Hurup. Knud-Ole Henriksen har tidligere prøvet kræfter med rollen som instruktør, og begge har spillet med i adskillige fyrspil. 

De to er sammen med den øvrige produktionsgruppe i fuld gang med forberedelserne til spillet. Der afholdes introduktionsmøde torsdag 18. november 2010 på Bedsted skole, hvor alle interesserede kan høre mere om spillet.

 

 

til toppen

”Trolden fra Bedsted” er titlen på Fyrspillenes forestilling i 2011.

En ganske rammende titel, for der må være noget trolddomsagtigt over et ”væsen”, der på samme tid kan være i både Klitmøller og Sdr. Ydby, for slet ikke at tale om rent globalt i både Sydafrika og på Nordkap.

Der afholdes informationsmøde om forestillingen torsdag den 18. november kl. 19.00 på Bedsted Skole. Her vil instruktørerne Knud-Ole Henriksen og Morten Nielsen fortælle om stykket. De praktiske opgaver – kostumer, scenografi m.v. bliver der også lejlighed til at få mere at vide om.

Der er ingen optagelsesprøver. Er man bare lidt nysgerrig og har ”gnisten” til at være med, er man hjertelig velkommen, uanset om man har været med før, eller man gerne vil prøve for første gang.

”Trolden fra Bedsted” er skrevet af forfatteren Kaj Nissen. Det er 5. gang han skriver et skuespil til Fyrspillene i Sydthy, og denne gang altså om livet på og omkring Thy Højspændingsværk.

I sidste halvdel af 1800-tallet blev elektriciteten taget i brug som energikilde til belysning. I begyndelsen af 1900-tallet havde en håndfuld Sydthy-bønder den dristighed at oprette et vekselstrøms-elværk i Bedsted med navnet Thy Højspændingsværk. Initiativet kom fra en lokal gårdejer, der under et ophold på Askov Højskole havde fået inspiration til at vende tilbage til hjemegnen og oprette et elværk.

Om dette og Thy Højspændingsværks virke op gennem 1900-tallet handler ”Trolden fra Bedsted”. Kaj Nissens manuskript viser i forskellige glimt vilkårene på godt og ondt for de ansatte på værket, ligesom den fortæller om tillid og skepsis til dette nye ”væsen”.

Vi møder linjearbejdere, der må arbejde under umenneskelige vilkår – dels i uvejr på linjen – dels med risiko for mavesår på grund af indtagelse af utallige kopper kaffe rundt omkring i området. Vi skal opleve, om det vil lykkes den energiske støvsugersælger at afsætte et af de nymodens rengøringsapparater til konen uden el. Disse og mange andre tidstypiske personer er med i skuespillet.

Kaj Nissens ord i manuskriptet skal nu omsættes til handling, og for at gøre dette muligt er der brug for en flok ”energi”ske folk, der vil være med. Der skal bruges ca. 50 skuespillere, der skal på scenen, men også nogle, der vil være med til at få scenen bygget op og få fremstillet både kostumer og rekvisitter.

Fyrspillene håber på rigtig god ”tilslutning” i Bedsted – den 18. november og også til sommer!.

til toppen

1. prøveaften - billeder 1. prøveaften - videoklip
Systue Prøve
1. udendørs prøve Videoklip
Alle billeder af Jan Palm Teaterfoto v/Brian Amtoft

til toppen

       
 
Fyrspillene i Sydthy spiller i 2012: "Andreas og Andreas" af Niels Stokholm